Почетна Струмица Њуз

Струмичанецот Тони Стојчевски, Европски првак во дресирање на кучиња кои помагаат на лица со хендикеп (Фото)

На натпреварите кои се одржаа во Избург, Австрија и Холандија пред два месеци, во конкуренција на 120 дресери од повеќе европски земји, Македонецот Тони Стојчевски го освои првото место и е прогласен за најдобар дресер на кучиња кои помагат на лица со посебни потреби.

Тони од почетокот на септември е ангажиран да го дресира миленикот на познатиот италијанец Максимилијано Сочи, кој ги има изгубено рацете и нозете.