Почетна Животинки

„Бездомни но не и безвредни“, акција за вдомување на бездомни животни

Струмичани денеска имаа можност да донираат за бездомните животни. Организаторите на настонот насловен „Бездомни, но не и безвредни – сечиј живот е скапоцен“, приготвија украси, облека, колачи, со цел собраните средства да се искористат за бездомните животни во градот.

На штандот на градскиот плоштад имаше и мали кучиња за љубители кои сакаат истите да ги вдомат.