Почетна УраКултура

Отворена изложба на тема „Цвеќе“ (Видео)

Триесетина ликовни творби на деца работени во природа беа поставени во Домот на АРМ од страна на Домот на деца и млади „Благој Мучето“. Настанот како што истакна Светлана Мазгалоска Вучетиќ се одвива во три дела, првиот ликовен конкурс, цртење на хамер и аранжирање на свежо цвеќе.