Почетна Струмица Њуз

Струмичките земјоделци го блокираа патот Струмица – Радовиш

Неколку земјоделци денеска го изразија својот револт поради неисплаќањето на субвенциите за последните три години и ниската откупна цена на зелката која во моментов се откупува по 8 денари. Тие денеска го блкокираа патниот правец Струмица – Радовиш во траење од еден час. Од МИнистерствот за земјоделие истакнаа дека не можат да ветат сеуште исплата на субвенциите.