Почетна Вести

ДУИ ги даде потписите на СДСМ

ДУИ донесе одлука да ги даде потписите за формирање влада на СДСМ, а за коалиција ќе преговара во текот на викендов.

Портпаролот на ДУИ, Бујар Османи, изјави дека заради запазување на роковите ДУИ ќе ги даде потписите за мандат, но дека тоа не значи и формирање на нова влада.

ДУИ во понеделник ќе донесе одлука дали ќе коалицира во новата влада или ќе се повлече во опозиција.