Почетна Струмица Њуз

Советникот од ВМРО-НП се враќа во коалиција со СДСМ: Бев изманипулиран од високи функционери

Советникот од редовите на ВМРО-НП за кого вчерамедиумите објавија дека преминал во ВМРО-ДПМНЕ, денеска се враќа во коалиција со СДСМ. Тој изјави дека бил изманипулиран од високи функционери и дека во иднина во Советот на општина Струмица ќе настапува како независен со поддршка на СДСМ.

Еве ја изјавата на советникот Витанов.

За ваквата одлука на советникот Витанов со изјава и поддршка излегоа и од општинскиот комитет на ВМРО-Народна.