Почетна Струмица Њуз

Околу 11% излезеност во Струмица до 10 часот

До 10 часот според општинската изборна комисија е околу 11 проценти. Во Ново Село 8%, во Босилово 7%, во Дојран 10‘ додека во Богданци 11,8 проценти до 10 часот. Во Гевгелија излегле нешто помалку да гласат околу 7 проценти.