Почетна Вести

Герила: „ВМРО-ДПМНЕ: Се бориме за иселување на младите“

Денеска, на Денот на македонската револуционерна борба, во Струмица, Велес, Прилеп и Битола беа поставени платна со пишани пораки против политиките на партијата на власт, ВМРО-ДПМНЕ.

„Се бориме за иселување на младите од струмичкиот регион до 2020. ВМРО-ДПМНЕ“, пишува на платното поставено во центарот на Струмица.

„Се бориме за Прилеп да пишти и вришити. Поздрав, Миле Јанакиески“, гласи пораката во Прилеп.

[juicebox gallery_id=”502″]