Почетна Вести

Пуштен на слобода Павле Богоевски

Павле Богоевски е пуштен на слобода, а полицијата му поднесе прекршочна пријава затоа што не послушал наредба од службено лице.

Полицијата го уапси Богоевски затоа што со уште неколку активисти сакаше да постави платно на Камениот мост за време на партиската прослава на ВМРО-ДПМНЕ.

Ова се пораките на платното поради кое беше приведен Павле Богоевски:

“Година по година, криминално здружение!
Партијата да се одвои од Гатачката!
Ај па и за апсаани да си дочекате!
Кога славите 10 години МВРО?”